Mikael Rönnbäck

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet

Den stora kometjakten

I dagarna passerar ju kometen C/2020 F3, även kallad ”Neowise”, över oss.
Det är enda chansen att se den under vår livstid då den inte återkommer förrän om ca 7000 år.

Jag var ut för att försöka få syn på den, men det blev inte så mycket komet, mest ett ”kanske”, däremot blev det en del ylanden, skällanden, frustanden och andra oidentifierbara ljud i den annars kompakta tystnaden utan minsta bil, flyg eller annat oljud. När ylandet plötsligt drog igång var det lite som att snart har jag en varg i hasorna, men eftersom hästarna i hagen strax intill lagt sig ned och lugnt låg kvar utan att bekymra sig kändes det inte som någon överhängande fara.

Kometen däremot lyste med sin frånvaro, eller det skulle kunna vara den mikroskopiska pricken på bilderna, fast antagligen inte eftersom den inte har någon svans, eller så måste jag zooma mycket mer. Men mer sannolikt är det fortfarande för ljust, eller så tittar jag åt fel håll vilket jag inte tror, eller, och tyvärr mest sannolikt givet riktningen, så är den precis bakom det stora molnet nere till höger på den ljusa bilden.

Det vart i alla fall en trevlig kvällspromenad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *